2 Hub

Cum sa va impiedicati compania sa fie inselata de designerii web

  • 7 min read

Atunci cand vrei sa angajezi un webdesigner pentru ati crea un website pentru afacerea ta, pentru ca tu nu ai timp si de asta, trebuie sa ai grija la anumite aspecte importante.

Webdesignerii iti pot indeplinii un vis care sa iti propulseze afacerea la un alt nivel, sau toata povestea unui nou website pentru afacerea ta poate deveni un adevarat cosmar daca te trezesti inselat de anumiti webdesigneri de pe piata.

Pe piata din Romania sunt foarte multi webdesigneri si dezvoltatori dar nu toti sunt seriosi in a indeplini task-urile pentru care au fost angajati.

Acest articol te poate ajuta sa intelegi anumite aspecte si iti poate da cateva sfaturi despre cum sa te protejezi impotriva webdesignerilor ce urmaresc doar banii si nu finalizarea proiectului.

Incepeti cu recomandari
Daca este prima data cand creati un site web pentru afacerea dvs., cereti recomandarea unei persoane de incredere care cunoaste un designer de site web sau un dezvoltator web de renume sau cu care au lucrat ei sau cunostiintele lor si au fost multumiti de finalitate. Ei pot avea clienti din trecut sau un grup de proprietari de afaceri care va pot indruma catre un designer web specific pe care se pot baza. Este cel mai sigur mod de a face acest lucru, deoarece au deja experienta anterioara si reduceti semnificativ riscul de a angaja o persoana necunoscuta pentru a va proiecta noul site web. Cereti-le datele de contact pentru a incepe.

Solicitati portofoliu de web design
O modalitate de a vedea cele mai bune lucrari ale lor este sa ceri portofoliul unui designer. Designerii de site-uri web cu experienta au intotdeauna un portofoliu pregatit atunci cand au de-a face cu potentiali clienti. De asemenea, va puteti familiariza cu procesul lor de proiectare a site-urilor web sau cu experientele lor de dezvoltare a site-urilor.

  • Au creat site-uri web pe care le gasiti atragatoare?
  • Au cunostinte extinse despre sistemul dumneavoastra specific de management al continutului?
  • Ce experienta au cu CMS-urile de tip WordPress?
  • Au experienta in construirea de magazine online?
  • Arata bine si functioneaza bine pe dispozitivele mobile?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile la care se poate raspunde analizand portofoliul cuiva.

Dupa aceea, puteți accesa site-urile web active pe internet si puteti contacta proprietarii site-ului pentru a intreba despre experienta lor de lucru cu designerul. Evitati sa folositi acest designer daca descoperiti ca site-ul nu exista sau pare a fi un site fals. Multi designeri apeleaza la site-uri gata facute pe care le vand/inchiriaza sau le ofera pe post de portofoliu dar asta nu inseamna ca site-ul dvs. va fi exact la fel sau ca va exista un site web.

Un alt motiv pentru care sa evitati un webdesigner, mai ales daca vedeti reclame sau postari agresive pe retelele de socializare este sa verificati varsta acestuia si eventuale postari legate de proiectele efectuate de acesta. De multe ori unii se lauda cu experienta de 10 ani dar ei au 25 de ani de toti si atunci logica ne spune ca sunt doar povesti de marketing. Bineinteles ca povesti de marketing exista peste tot, dar acestea trebuie sa aiba o limita a bunului simt si sa nu se exagereze cu ceva ce de fept nu are cum sa existe. Un simplu gand logic cand vedem postari repetate intr-un interval de timp scurt, este ca acest dezvoltator sau designer web are prea mult timp liber sa posteze pe retelele sociale si de fapt el nu face nici un site pentru ca mai mult sta sa posteze.

Evitati si persoanele numite designeri sau dezvoltatori care practica preturi mult prea mici, incat sa va atraga sa lucrati cu ei. Ceva nu este in regula acolo pentru ca un designer web cu experienta va stii intotdeauna cum sa isi evalueze munca lui, si ce tarife au fiecare resursa in parte pentru executarea unuit proiect de calitate.

Asigurati un contract
inselatoriile obisnuite atunci cand externalizati proiectul dvs. de web design apar atunci cand un freelancer sau companii dubioase solicita plata in avans chiar si fara un acord scris si un calendar. Desi acesta poate fi mecanismul lor de aparare impotriva altor companii de exploatare, fiti atenti ca unii designeri falsi folosesc această tactica pentru a profita de clientii lor nebanuiti.

Cand aveti indoieli, asigurati intotdeauna un contract semnat. Avand un contract convenit de comun acord, va ajuta sa stabiliti asteptari clare ale proiectului si domeniul de activitate. Este o modalitate dovedita de a construi încredere. Daca totusi nu doriti sa lucrati cu contracte si alte hartogarii, de preferat ar fi sa colaborati cu un designer din localitatea dvs., sau localitati unde puteti de comun acord sa va intalniti.

Documenteaza totul
Asigurati-va ca compania de design si liber profesionistii lor se angajeaza sa ofere in scris acces de administrator la site-ul dvs. web. Daca nu aveti acces la proprietatea dvs., inclusiv la cPanel, asigurati-va ca faceti acest lucru pentru a schimba proprietatea si accesul la acest nivel. Indicat ar fi sa oferiti acces limitat la contul de Cpanel prin invitatie de acces strict catre fisierele site-ului sau de gazduire si nu pe comenzi si alte sectiuni unde poate face comenzi in numele dvs.

Multi designeri promit o multime de servicii la un cost mai mic, cum ar fi realizarea de grafica pentru retelele sociale, logo-uri personalizate, SEO si alte servicii platite. Odata ce trimiteti banii folosind PayPal sau un card de credit, unii escroci vor disparea in cateva saptamani. Pentru a evita să fii o victima, documenteaza-ti intotdeauna acordurile si alege sa faci plati de tip avans si plata iar avansul sa fie de maxim 50%, sau poti efectua plati saptamanale in functie de derularea proiectului.

Pe de alta parte, unele povesti de groaza circula pe internet despre modul în care designerul lor web si-a tinut ostatic site-ul de afaceri mici pentru a plati bani in plus. Se întampla atunci cand o scot sub pretextul ca trebuie sa verifice backend-ul CMS-ului tau doar pentru a afla ca introduc link-uri spam catre paginile tale web si dauneaza vizitatorilor site-ului tau. Noi la 2 HUB webdesign, oferim o garantie de 6 luni de zile in care administratorul principal va fi dezvoltatorul nostru, iar administratorul principal va fi proprietarul site-ului. Dupa cele 6 luni, dezvoltatorul nostru finalizeaza orice legatura cu proiectul dvs. iar dvs. puteti sterge utilizatorul de dezvoltator de pe site, daca nu alegeti continuarea administrarii site-ului dvs. de catre 2 HUB.

Faceți backup fisierelor dvs.
Salvati intotdeauna o copie de rezerva a site-ului dvs. inainte de a acorda acces oricui la site-ul dvs. Nu oferiti nimanui informatiile dvs. de conectare la cPanel sau gazduire pana cand nu aveti deplina incredere in el.

Ca masura de siguranta, cumparati-va personal numele de domeniu si evitati sa lasați pe cineva sa-l cumpere in numele dvs. Daca il cumpara in numele lor, detin oficial domeniul, iar adresa IP devine a lor.

Dupa finalizarea proiectelor executate de noi, la gazduirea dvs. se va adauga un fisier de back-up initial, pentru a putea fi restabilit in caz de distrugere intentionata de catre alti administratori ai site-ului dvs. sau a altor persoane cu rele intentii. Acest back-up initial va ajuta sa restabiliti site-ul original executat de noi, la versiunea initiala, iar marimea lui poate fi intre 500MB si maxim cativa Giga, in functie de complexitatea site-ului. In general un site de prezentare are un back-up de maxim 1,5GB.

Speram ca acest articol v-a oferit sfaturi despre cum sa va lansati noul site frumos fara a fi inselat. La 2 Hub, le reamintim intotdeauna clientilor nostri sa faca cercetarile lor si sa ne intrebe toate preocuparile inainte de a angaja un partener de design. Ne asiguram intotdeauna ca oricine lucreaza cu noi nu trebuie sa se simta impovarat, deoarece pastram toate lucrurile transparente. inca cauti un designer de incredere? Hai sa avem o discutie.

0 0 votes
Apreciere Postare
Abonnieren
Benachrichtige mich bei
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
de_DEDeutsch